Prajitură cu portocaleIngredientele:

  • o cană mare de suc de portocale + încă o ceaşcă pentru sirop
  • 2 căni făină
  • 1/4 cană de ulei de nuci
  • ½ pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri nuci mărunţite
  • 2 linguri coajă de portocală rasă
  • o portocală întreagă
  • vanilie
  • ½ linguriţă scorţişoară măcinată
  • 5 linguri de zahăr brun

Mod de preparare:

Într-un vas am amestecat făina şi praful de copt, iar apoi am adăugat pe rând o cană suc de portocale, uleiul, 3 linguri zahăr, vanilia, scorţişoara şi am amestecat bine.

După aceea am adăugat coaja de portocală rasă şi nuca mărunţită şi le-am încorporat bine.

Portocala se taie în felii subţiri, fără a fi decojită în prealabil.

Tava de copt am uns-o cu puţin ulei, după care am aşezat frumos feliile. Compoziţia obţinută am răsturnat-o cu grijă să nu îmi strice aranjamentul cu portocale şi am introdus tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Dintr-o ceaşcă de suc de portocale, 2 linguri zahăr şi o cană de apă se face un sirop care se fierbe până scade, iar apoi se însiropează prăjitura.

Un desert excelent: uşor, răcoritor, parfumat!

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *