Chiar dacă dulcele este în general răsfăţul de weekend, observ că prietenelor noastre mămici le place să le pregătească mai des de atât…Şi ce-i drept că tare bune mai sunt prăjiturile acestea de casă! 🙂

Iată o reţetă de sezon primită de la Irina Modog, o prăjitură cu prune dulci, aromată şi răcoritoare totodată.

Prăjitură cu prune şi iaurt

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 200 g iaurt
  • 100 ml de lapte
  • 50 ml unt topit
  • 300 g prune
  • vanilie
  • zahăr farin vanilinat

Mod de preparare:

Ouăle se separă, iar albuşurile se bat spumă tare, după care se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se formează o bezea tare.

Gălbenuşurile se freacă bine cu iaurtul şi laptele, după care se adaugă untul topit şi se omogenizează. La sfârşit se adaugă şi vanilia, iar compoziţia rezultată se incorporează în bezeaua de albuşuri, cu grijă amestecând de jos în sus că să nu se lase prea mult.

Făina amestecată cu praful de copt se adaugă în ploaie şi se încorporează şi ea.

Aluatul format se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Prunele, de preferinţă foarte coapte (le puteţi şi decoji dacă doriţi), se taie în jumătăţi şi se scot sâmburii, după care se aşează deasupra blatului.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se coace prăjitura timp de 40-45 de minute, până când se rumeneşte frumos.

Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr farin.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *