Prăjitură de post cu suc de mandarine, migdale şi agrişe

0

Îmi place că în zilele de duminică să ne răsfăţăm cu un desert bun făcut în casă. Dar cel mai mult imi place defapt procesul de preparare, pentru că întotdeauna sunt ajutată de piticul meu, mereu atât de încântat când îl rog să adauge el făina, să amestece ingredientele cu telul, să sprepare sucul de fructe.
Pe de altă parte nu îmi plac pandişpanurile sau prăjiturile clasice, săţioase şi grele, cu multe ouă, lapte, grăsimi, excesiv de dulci, care îţi „conferă” poftă de leneveala şi chiar dureri de burtă dacă mănânci mai mult de o felie…
Prin urmare am ales o reţetă bogată în nutrienti, dar în acelaşi timp uşor de preparat.

Ingredientele folosite:
–    O cană mare de suc de mandarine
–    2 căni făină integrală
–    1/3 cană de ulei
–    ½ pliculeţ praf de copt
–    2 linguri sâmburi de migdale mărunţiţi
–    3 linguri agrişe deshidratate
–    Vanilie
–    ½ linguriţă scorţişoară măcinată
–    3 linguri de zahăr brun
–    Nucă de cocos măcinată pentru decor

Mod de preparare:
În timp ce piticot storcea manadrinele, am pus într-un vas făina şi praful de copt şi le-am amestecat, iar apoi am adăugat uleiul. Când sucul a fost gata preparat l-am adăugat şi pe el în castron, împreună cu zahărul, vanilia, şi scorţişoară şi am amestecat bine.
După aceea am adăugat agrişele şi migdalele, iar conţinutul l-am răsturnat într-o tava tapetată cu foaie de copt şi am introdus-o la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Nu am avut răbdare să se răcească complet şi am mâncat un rând întreg….Culmea însă nu mi-a dat senzaţia de saţietate pe care un pandişpan clasic mi-o dă de fiecare dată.
Gustul este dulce-acrişor, uşor răcoritor, iar în plus este un preparat extrem de parfumat.
Sa aveţi pofta!

DSCN2053

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *