Prajitură Fanta

Nu am făcut niciodată această prăjitură de care am auzit acum foarte mulţi ani şi eram chiar curioasă cum este. Întâmplător, una dintre prietenele noastre mămici ne-a trimis reţeta ei, şi am fost foarte plăcut surprinsă. Pe lângă faptul că arată foarte apetisant, nu este deloc dificil de făcut!
Iată minunata reţetă a Cristinei Racheru!
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 90 ml ulei
- un plic praf de copt
Pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr fin sau pudră
- 200 g unt
- vanilie
Pentru glazură:
- 800 ml Fanta de portocale
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri praf budincă de vanilie
Mod de preparare:
Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se mixează bine albuşurile cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, după care se adaugă uleiul şi se amestec bine până zahărul este complet topit. Cele două compoziţii se amestecă uşor, având grijă să nu îşi micşoreze volumul.
Făina se amestecă cu cacao şi praf de copt şi se adaugă câte puţin în amestecul de ouă, amestecând de jos în sus.
Se tapetează o tavă 25×35 cm cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 25 de minute, până când blatul este copt şi trece „testul scobitorii”. Se lasă apoi la răcit.
Pentru cremă, se amestecă untul moale cu zahărul fin, apoi se adaugă brânza de vaci şi vanilia. Se mixează bine până crema devine omogenă şi pufoasă.
Se prepară jeleul, amestecând budinca de vanilie cu Fanta în loc de lapte, respectând însă instrucţiunile de pe plic. Se lasă la rece până se întăreşte puţin.
Se întinde crema peste blatul rece, apoi se toarnă deasupra budinca cu fanta.
Prăjitura se dă la rece pentru 2-3 ore, sau chiar peste noapte.