Prăjitură fragedă cu nucă şi gem de prune

Iată o reţetă excelentă de prăjitură, primită de la prietena noastră Flori Vasilescu, o reţetă ce reprezintă o îmbinare desăvârşită între gustul dulce acrişor al gemului de prune, frăgezimea şi savoarea blatului, completate de nucile crocante.
Ingrediente:
- 140g făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- o jumătate de linguriţă sare
- 100g zahăr brun
- 110g unt
- vanilie
- 150g nucă
- 1 borcan de dulceaţă de prune
Mod de preparare
Într-un castron mai mare se pune făină amestecată cu praful de copt, un praf de sare şi zahărul, apoi se adaugă untul rece tăiat bucăţele mici şi se frământă cu mâna până devine o compoziţie nisipoasă. Se adaugă vanilia şi jumătate din cantitatea de nucă măcinată şi se omogenizează.
Compoziţia se toarnă în proporţie de 2/3 într-o tavă potrivită (20*30), tapetată hârtie de copt. Se nivelează bine cu mâna, apăsând uşor.
Peste acest strat se întinde dulceaţă în strat uniform. Se presară şi restul de nucă mărunţită.
Deasupra se presară bucăţele din aluat, mărunţit între mâini.
Tava se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la o temperatură de 170 de grade,
Se lasă la răcit apoi se taie în pătrate egale şi se pudrează.
Poftă mare!