Personal, nu am încercat niciodată să fac această prăjitură. Îmi amintesc însă că îmi plăcea foarte mult când ne-o pregătea mama…şi mai ales mă fascina cum se desparte singură în straturi. Este drept că ne-a pregătit-o de atât de multe ori, încât la un moment dat ne săturasem de ea. Acesta este probabil şi motivul pentru care nu am încercat să o prepar eu 🙂

După ce am primit însă astăzi reţeta prietenei noastre Flori Vasilescu, şi văzând cât de minunat arată, mult mai bine decât mi-o amintesc eu,….nu voi rezista şi abia aştept să o încerc şi eu 😉

Prăjitură inteligentă

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • 250g iaurt gras sau smântână
  • 250g brânză de vaci
  • 50g unt
  • 1 cană de făină
  • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură griş de grâu
  • Vanilie
  • Zahăr farin

Mod de preparare

2 ouă se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă apoi iaurtul şi untul topit şi se mixează în continuarea până se obţine o compoziţie omogenă.

Făina împreună cu bicarbonatul de sodiu se adaugă şi ele şi se omogenizează bine. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se nivelează.

Brânza se amestecă cu restul de zahăr, vanilia şi cele 2 ouă rămase. Se amestecă bine, apoi se încorporează şi grişul.

Această compoziţie se toarnă şi ea în tavă de copt, se uniformizează, apoi tava se introduce la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade. Se lasă până se rumeneşte frumos.

12178145_989449834452736_508859255_n

Se porţionează şi se pudrează cu zahăr farin.

Poftă bună să aveţi!

12178252_989449857786067_2096726090_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *