Prăjitură răcoritoare cu blat de cacao şi jeleu

Un răsfăţ dulce, răcoritor şi plin de arome este tot ceea ce mi-aş dori să savurez într-o zi caniculară de duminică. Iar reţeta aceasta a Iulianei Dinu, de prăjitură cu blat de cacao, cremă de căpşune şi jeleu de struguri, vine în întâmpinarea dorinţelor mele cum nu se poate mai bine.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri de apă rece
- 6 linguri făină ooo
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 2 linguri de zahăr
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 1 găletuşa de smântână 12%grăsime (900g)
- 1 borcan dulceaţă de căpşune (400g)
- 2 plicuri gelatină
Pentru jeleu:
- 500 ml suc de struguri
- 1 plic gelatin
Mod de preparare:
Blatul: Batem albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu cele 8 linguri de apă.
Adăugăm,zahărul, gălbenuşurile şi uleiul.
Schimbăm mixerul cu o spatulă şi adăugăm făina cu praful de copt şi cele 2 linguri de cacao.
Punem compoziţia în tavă şi dăm la cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor).
Lăsăm să se răcească şi scoatem blatul din tavă.
Tapetăm tava punem folie alimentară şi punem blatul înapoi.
Crema: Hidratăm gelatină pt 10 minute.
Într-un bol mare, punem smântâna şi dulceaţa, amestecăm bine, apoi punem gelatina (pe care am încălzit-o la bain-marie). Amestecăm bine şi punem crema peste blat. Dăm la frigider 1-2 ore sau până se întăreşte crema.
Jeleul: Hidratăm gelatina în 50 ml suc pentru 10 minute. Apoi o încălzim puţin şi o adăugăm peste cele 450ml suc. Amestecăm şi o turnăm peste cremă.
Prăjitura astfel asamblată se lasă la frigider pentru 1-2 ore.
Notă: puteţi înlocui sucul de struguri cu un altul care va este pe plac. La fel şi dulceaţă de căpşune cu o altă, care va place mai mult.
Să o savuraţi în tihnă!