Prăjitură răcoritoare cu blat de cacao şi jeleu

Un răsfăţ dulce, răcoritor şi plin de arome este tot ceea ce mi-aş dori să savurez într-o zi caniculară de duminică. Iar reţeta aceasta a Iulianei Dinu, de prăjitură cu blat de cacao, cremă de căpşune şi jeleu de struguri, vine în întâmpinarea dorinţelor mele cum nu se poate mai bine.

Prăjitură răcoritoare cu blat de cacao şi jeleu

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de apă rece
  • 6 linguri făină ooo
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 1 găletuşa de smântână 12%grăsime (900g)
  • 1 borcan dulceaţă de căpşune (400g)
  • 2 plicuri gelatină

Pentru jeleu:

  • 500 ml suc de struguri
  • 1 plic gelatin

Mod de preparare:

Blatul: Batem albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu cele 8 linguri de apă.

Adăugăm,zahărul, gălbenuşurile şi uleiul.

Schimbăm mixerul cu o spatulă şi adăugăm făina cu praful de copt şi cele 2 linguri de cacao.

Punem compoziţia în tavă şi dăm la cuptor pentru 10-15 minute (depinde de cuptor).

Lăsăm să se răcească şi scoatem blatul din tavă.

Tapetăm tava punem folie alimentară şi punem blatul înapoi.

Crema: Hidratăm gelatină pt 10 minute.

Într-un bol mare, punem smântâna şi dulceaţa, amestecăm bine, apoi punem gelatina (pe care am încălzit-o la bain-marie). Amestecăm bine şi punem crema peste blat. Dăm la frigider 1-2 ore sau până se întăreşte crema.

Jeleul: Hidratăm gelatina în 50 ml suc pentru 10 minute. Apoi o încălzim puţin şi o adăugăm peste cele 450ml suc. Amestecăm şi o turnăm peste cremă.

Prăjitura astfel asamblată se lasă la frigider pentru 1-2 ore.

Notă: puteţi înlocui sucul de struguri cu un altul care va este pe plac. La fel şi dulceaţă de căpşune cu o altă, care va place mai mult.

Să o savuraţi în tihnă!

11695809_824964990928028_8560974440350775766_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *