Prăjitură rapidă cu cireşe2

Prăjitură rapidă cu cireşe

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • 5-6 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 7 linguri ulei
  • 1/2 plic praf copt
  • vanilie
  • 300 g cireşe
  • Zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se scot sâmburii din cireşe şi se lasă la scurs.

Ouăle se separă, albuşurile se bat cu un praf de sare până când se întăresc, apoi se adaugă zahărul şi vanilia. Dacă vă place ca prăjitura să fie mai dulce, puteţi adaugă mai mult zahăr.

Gălbenuşurile se mixează bine şi se amestecă cu uleiul până se obţine o pastă cremoasă, iar apoi se adaugă peste albuşuri, amestecând cu două linguri să nu se lase. La sfârşit se pune în ploaie şi făina amestecată cu praful de copt, încorporând uşor, prin mişcări lente de jos în sus.

Se toarnă în tigaia dry cooker sau într-o formă specială unsa cu puţin ulei, pe deasupra se distribuie uniform cireşele, după care se introduce la cuptor timp de aproximativ 30 de minute la foc potrivit, până se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea.

Se lasă să se răcească şi se pudrează pe deasupra cu zahăr farin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *