Prăjiturele cu afine și lămâie

Ingrediente:
- 1 și 1/2 cană făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 3/4 ceașcă de unt nesărat, moale
- 3/4 cană de zahăr
- 2 ouă mari
- 1 linguriță vanilie
- 1/3 cană lapte integral
- 3 linguri suc de lămâie
- coaja de la 2 lămâi mari
- 1 și 1/2 cană de zahăr pudră
- 1/2 cană afine
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 180 grade.
- Amestecați făina, praful de copt și sarea într-un castron și puneți deoparte.
- Folosind un mixer, bateți untul și zahărul timp de 2 minute sau până când se face pufos.
- Adăugați ouăle, apoi vanilia și bateți la viteză mică până se încorporează bine.
- La viteză mică, adăugați încet jumătate din amestecul de faina, apoi laptele și amestecul de făină rămas.
- Adăugați sucul de lămâie și coaja de lămâie.
- Turnați aluatul în forme de brioșă unse și coaceți timp de aproximativ 15 minute (22 minute pentru brioșe de dimensiuni regulate).
- Așezați afinele într-un filtru și presați pentru a produce 3-4 linguri de suc de afine.
- Într-un castron mic, amestecați zahărul pudră cu sucul de afine pentru a forma glazura de afine.
- Lăsați prăjiturelele să se răcească complet, apoi stropiți cu glazura de afine.