Există nenumărate opinii conform cărora premergătorul nu ar fi bun pentru cei mici. Chiar există riscuri? Ar trebui să renunţăm la el deşi este foarte comod? Iată care sunt cele mai importante opinii.

Ce riscuri implică pentru bebe. Unii părinţi folosesc acest dispozitiv, alţii se tem. Sunt ţări, precum Canada, care chiar l-a interzis, încă din 2007. În alte ţări se recomandă. Ce-i de făcut?

umblator

Premergătorul este un dispozitiv util pentru copii între 6 -15 luni. Există încă din vremea Evului Mediu. De atunci s-a tot modernizat. Principiul a rămas acelaşi: să-l aşezi pe bebe într-un scaun suspendat pe un suport cu rotiţe. La vârsta la care nu merge încă, cel mic va putea avansa cu vârfurile picioarelor şi se poate deplasa. Dispozitivul se foloseşte din momentul în care bebe este capabil să stea aşezat singur până când merge bine. Va descoperi sentimentul de libertate, se va putea întoarce, coti, lansa… cu condiţia să aibă un culoar lung pe care să se poată mişca în voie, fără să se lovească de ceva.

Premergător

Premergătorul nu ajută copilul să înveţe să meargă

Dimpotrivă! Utilizarea prelungită poate împiedica dezvoltarea naturală a locomoţiei celui mic. Într-adevăr, avansând fără efort în scaunul cu roţite, cel mic nu va fi incitat să-şi antreneze picioarele fără acest dipozitiv. În plus, cum nu îşi poate schimba poziţia, chiar dacă vrea, oboseşte repede şi nu-şi poate relaxa muşchii. E important, deci, să considere dispozitivul drept un joc şi nu un stimulator de a merge sau un baby-sitter. Oricum, nu-l lăsa în el mai mult de 20 de minute pe zi.

Poate produce accidente. Pe de altă parte, poate produce accidente. Copiii se pot lovi de diverse obiecte sau pot ajunge în zone periculoase pentru ei. Mai mult, se pot dezechilibra sau pot cădea pe scări. Evident, e vorba de copiii nesupravegheaţi. Depinde şi cum este construit dispozitivul. Normele de securitate implică o stabilitate mare şi reducerea riscurilor de accidentare. Baza trebuie să fie foarte mare, evazată. Dar, cea mai bună securitate este supravegherea permanentă.

Înainte de a-ţi pune copilul într-un premergător, citeşte cu atenţie instrucţiunile. Caută să achiziţionezi unul perfomant, sigur şi cu şanse de accidentare minime. Nu uita, că acest dipozitiv nu înseamnă că bebe poate fi lăsat nesupravegheat. Asigură-te că nu are acces la zone sau la obiecte periculoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *