Prima supa de legume

Reteta recomandata dupa varsta de 4 luni

Ingrediente:

  • O bucatica radacina de patraunjel
  • O bucatica morcov
  • Un sfert de cartof
  • O ceapa mica

Se curata legumele, se pun la fiert la aburi (recomandat pentru a-si pastra mai bine aromele si vitaminele) sau traditional direct in apa. Noi am folosit in primul an de viata apa plata imbuteliata si pentru gatit, intrucat apa de la robinet poate contine multe impuritati.

Legumele fierte se pun in blender, se adauga putin din supa in care au fiert, sau putina apa plata. Optional se poata adauga la inceput putin lapte matern sau lapte formula pentru a ajuta bebelusul sa accepte mai usor noul gust. In prim zi i se vor oferi bebelusului cateva lingurite de supa,iar apoi cantitatea va fi crescuta progresiv, pana cand supa va inlocui o masa principala de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *