sâmbătă,decembrie 4, 2021

E momentul să îi tai părul celui mic. Ai la dispoziţie mai multe soluţii: fie o faci tu, fie te duci la un salon specializat pentru cei mici. Iată informaţiile şi sfaturile noastre pentru prima tunsoare a lui bebe.

prima-tunsoare-a-lui-bebe

De obicei probleme e legată de părul care îi vine în ochi. Nu e uşor să umbli cu foarfeca prin faţa unui copil, care, de obicei, nu prea stă locului. Cum procedezi? Îl păcăleşti să stea nemişcat, apelezi la un profesionist?

Care este vârsta ideală

Nu se poate spune că există aşa ceva. De obicei înainte de şase luni nu se pune această problemă. Apoi, e cazul să îi dai o formă părului. În general momentul se învârte în jurul vârstei de un an, sau mai mult. Depinde de copil, de forma capului, de tipul de păr. Prima tunsoare nu va fi neapărat una cu stil, ci mai mult necesară. O linie frumoasă, dată de specialişti, se poate obţine cam pe la 2-3 ani.

Cum îl tunzi acasă

A tunde un copi mic este, adesea, o adevărată aventură. Se agită, îţi poate lua foarfeca din mână. Părul nu te ajută nici el… Pentru sigranţa celui mic, înarmează-te cu o foarfecă cu vârfurile rotunde, cum sunt cele pentru unghiile copiilor mici şi instalează-l pe bebe pe scaunul lui de masă, sau în cărucior cu centura fixată. Astfel îi vei limita mişcările. O altă persoană (tata, bunicii) îi poate distrage atenţia. Îi poţi da şi o gustare, dacă deja ştie să mănânce singur. Scopul este ca să nu fie atent la tuns. Începe cu dimensiuni mai mici de păr, ca să mai poţi remedia dacă e cazul.

9enfant-coiffeur

Alternativa- specialistul

Aici ai două posibilităţi: fie chemi un frizer pentru copii acasă, fie te duci cu el la un salon. Când faci rezervarea, spune vârsta copilului şi află care este tariful. În preajma unui străin, care mai este şi specializat în astfel de acţiuni, va reacţiona mult mai bine.

Dacă mergi la un salon de copii, gen „Ciufolici” este mai simplu, fiindcă aici atmosfera şi scaunele simpatice pentru copii sunt de mare ajutor.

Indiferent ce variantă alegi nu uita de momentul oportun: cel mic să fie odihnit, mâncat şi schimbat. Explică-i unde îl duci şi ce i se va întâmpla. Dacă este ataşat de părul lui, spune-i că îl vei păstra într-o cutiuţă. Ar fi bine să găseşti un interval orar care nu este prea aglomerat. Pentru a-l obişnui pe cel mic cu atmosfera unui salon, nu ar strica ca înainte să-l iei cu tine când mergi să te tunzi sau să te coafezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *