Foto: balimyheart.com

Prima vacanţă a copilului tău
Foto: balimyheart.com

După ce câteva luni bune, în unele cazuri poate mai mult de atât, ai avut mai mult sau mai puţin acelaşi program şi te-ai străduit din plin să devii cea mai bună mamă pentru copilul tău, este timpul să te relaxezi în sfârşit! A venit momentul primei vacanţe alături de cel mic. Totuşi, ieşindu-ţi din rutină şi mai ales scoţându-l pe cel mic din rutina sa zilnică, poate face ca această primă vacanţă să devină defapt cu adevărat copleşitoare.

Nu te panica! Nu trebuie decât să ţii cont de câteva aspecte şi totul va fi bine. Va fi bine-meritata vacanţă pe care o aştepţi de atâta timp.

Dacă ai ales ca prima călătorie să fie cu avionul, trebuie să ţii seama de faptul că bebe trebuie să aibă mai mult de 7 luni. Despre prima călătorie cu avionul şi câteva trucuri pentru a o transforma într-o experienţă frumoasă, găsiţi mai multe detalii aici: https://mamistietot.ro/pregateste-l-de-zborul-cu-avionul/

Dacă ai ales să pleci cu maşina, poate fi deasemenea o variantă bună. Chiar dacă poate veţi călători mai mult, dispuneţi de avantajul că aveţi mai mult spaţiu, loc mai mult la bagaje, aveţi libertatea de a vă opri ori de câte ori este necesar. Nu uitaţi să va înarmaţi însă cu multă răbdare, cărticele de citit, CD-uri cu muzică, jucăriile preferate.

Cel mai bine este că pe durata călătoriei cel mic să doarmă, aşadar călătorind cu maşina puteţi alege intervalul orar când cel mic doarme. Din proprie experienţă, cel mai potrivit moment pentru a pleca cu maşina la drum este dimineaţa, înainte să se lumineze. Aşa cel mic chiar dacă are un somn mai sensibil, nu se va trezi când îl mutaţi, va adormi uşor datorită întunericului şi a legănatului maşinii, aşadar va fi uşor de parcurs o bună bucată din drum în linişte. Dacă totuşi plecaţi cu avionul, preferabil ar fi că să alegeţi o variantă în care intervalul de zbor să coincidă cu cel al somnului copilului…astfel când ajungeţi la destinaţie el va fi odihnit, gata de joacă.

Copiilor mici în special, le place rutina, aşadar încearcă să îi respecţi programul său de acasă, încearcă să îi creezi un mediu, în special cel pentru somn, cât mai apropiat de cel de acasă. Noi personal nu am întâmpinat probleme de acest gen, copilul nostru fiind învăţat de mic cu călătoriile, cu statul în scăunelul de maşină, cu plimbările cu maşină mai întâi pe distanţe scurte, apoi pe distanţe tot mai lungi. Iar când venea vorba de somn, cel mai bun somn era în maşină sau în căruţ…aşadar plecările de acasă erau absolut naturale.

Nu te panica dacă în prima zi, poate şi a doua zi va fi mai mârâit. Este normal…are nevoie de o perioadă de adaptare la noul mediu. Pe măsură ce creşte, ai toate şansele că această perioadă de adaptare să se miscoreze…mai ales dacă veţi călători mai des cu el. În cazul nostru, după primele câteva ieşiri a fost o bucurie să plecăm cu el la drum…oriunde, şi cu orice mijloc de transport 🙂

Dacă te simţi depăşită de situaţie, sau ai nevoie de mai multă relaxare, poţi alege să iei cu ţine şi o bunică, care să va suplinească când vreţi să faceţi o plimbare în doi pe malul marii sau să ieşiţi la o cină romantică…şi mai ales liniştită.

Nu uita de bagaj este foarte important că indiferent cu ce mijloc de transport pleci, să nu pleci cu toată casa în spate. Iată câteva trucuri de optimizare a bagajului aici: https://mamistietot.ro/plecam-in-concediu-cum-optimizam-bagajul/

Şi neapărat trebuie să ai o trusa de prim ajutor. Iat-o detaliată: https://mamistietot.ro/trusa-de-prim-ajutor-pentru-vacanta/

Vacanţă plăcută îţi doresc…oriunde ai alege să mergi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *