Principalele semne că în organismul nostru s-au acumulat prea multe toxine

foto: plus.google.com

Principalele semne că în organismul nostru s-au acumulat prea multe toxine
foto: plus.google.com

Viaţa pe care o ducem, alimentaţia nesănătoasă, hidratarea insuficientă, agravate şi de stresul zilnic care inevitabil acţionează asupra a sistemului imunitar şi nu numai, au ca rezultat acumularea multor toxine în organismul nostru.

De aceea cu toţii trebuie din când în când să urmăm o cură de detoxifiere. Fie că alegem să facem o cură de detoxifiere pe termen lung sau una rapidă de câteva zile în care să eliminăm reziduurile acumulate în organism, nu trebuie să neglijăm acest aspect.

Organismul ne transmite semnale clare când acest lucru este necesar, de aceea nu trebuie să le neglijăm.

Iată câteva aspect la care este bine să fim atenţi:

Balonările dese: când ne confruntăm cu aşa ceva, este clar că acesta este rezultatul unei acumulări importante de toxine în organism. Aşadar, evită alimentele bogate cu proteine pentru o perioadă şi înlocuieşte-le cu cele bogate în fibre şi vitamine. În special acum vara, aceasta este şi o cură uşor de ţinut şi la indemâna oricui.

Aspectul pielii: fie că este foarte uscată, fie că este prea grasă sau foarte încărcată, este un alt semn clar că organismul tău are nevoie de o cură de detoxifiere. În plus poate fi semnul unei hidratări insuficiente. Aşadar, mare atenţie şi la apă pe care o bei! În special în sezonul cald, prin transpiraţie eliminăm foarte multă apă, aşadar este necesar să ne hidratăm suplimentar.

Starea generală proastă: poate fi un semn al faptului că în organism s-au acumulat foarte multe toxine, deoarece acestea duc la scăderea sistemului imunitar şi implicit la instalarea unei stări de oboseală. De aceea dacă simţi că nu eşti “în apele tale” sau resimţi o stare de oboseală permenenta, nu ezita să faci schimbări în alimentaţie. Iar o cură de câteva zile cu fructe şi legume de sezon şi multă apă, vei vedea că vor face minuni. Evident nu uita de exerciţiile fizice care îţi vor aduce o stare de bine atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

Lipsa chefului de muncă: are că principală cauză tot alimentaţia deficitară. Alimentaţia este cea care ne dă energia şi cheful de viaţă zilnic. Ori dacă nu îi oferim organismului resursele necesare să îşi ia această energie zilnică, el nu va avea capacitatea să genereze acea energie de care avem nevoie. Consecinţe ale acestui lucru pot fi şi incapacaitatea de a te odihni corespunzător, insomnia, stări de panică şi anxietate, depresie.

Aşadar, ţineţi cont de faptul că mâncarea este principala responsabilă pentru stările noastre, pentru că organismul funcţionează că un tot unitar, şi dacă nu îi oferim ccea ce are nevoie, efectele le vom resimţi pe diverse cai.

Ascultă-ţi organismul şi ia măsuri la timp! Oferă-i un regim alimentar şi de viaţă sănătos, şi el îţi va răspunde în consecinţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *