Principesa Margareta şi principele Radu au sărbătorit noaptea Învierii la Chişinău

Principesa Margareta
Foto: ph-online.ro

 

Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu au lua parte, sâmbătă, la sărbătoarea de Înviere în Chişinău, Republica Moldova, potrivit unui comunicat trimis de biroul de presă al Regelui Mihai I.

În cursul serii de sâmbătă, principesa Margareta şi principele Radu au participat, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”, la slujba de Înviere oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

De asemenea, în aceeaşi noapte, principesa Margareta şi principele Radu au participat, la Biserica „Sfinţii Petru şi Pavel”, la slujba de Înviere oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

În cursul vizitei la Chişinău, principesa Margareta şi principele Radu vor avea întâlniri cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, cu primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, precum şi cu preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, academicianul Gheorghe Duca.

Aceasta este pentru prima oară după 73 de ani când Familia Regală a României păşeşte în Catedrala Mitropolitană din Chişinău. Pe 31 octombrie 1942, Regele Mihai şi Regina Elena au participat la slujba religioasă cu ocazia restaurării catedralei. A fost ultima vizită a Regelui Mihai şi a Reginei Elena la Chişinău.

 

 

Sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *