Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi-a botezat gemenii

Prinţul Albert al II-lea de Monaco
Foto: tempsreel.nouvelobs.com

Pe 10 decembrie 2014 prinţul Albert al II-lea de Monaco şi frumoasa lui soţie prinţesa Charlène, fostă campioană la nataţie, au devenit părinţi de gemeni. Charlène, în vârstă de 37 de ani, a adus pe lume o fetiţă, Prinţesa Gabriella Thérèse Marie Grimaldi, şi un băieţel, prinţul Jacques Honoré Rainier Grimaldi. Deşi fetiţa a fost prima născută, conform regulilor de la casa regală, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinea succesiunii la tron. Bebeluşii au primit titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel încât Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella, contesă de Carladès (în Auvergne).

La cinci luni de la naştere, duminică a avut loc creştinarea micuţilor prinţi. Ceremonia a avut loc la Catedrala catolică din Monaco, unde gemenii au primit și prima împărtășanie de la arhiepiscopul Bernard Barsi.

Verii prinţului Albert, Christopher LeVine Junior – fiul unui văr american al suveranului din partea mamei sale, Grace Kelly şi Diane de Polignac Nigra – vară din partea prințului Rainier, sunt naşii prinţului Jacques. Charlène i-a ales drept naşi pentru micuţa prinţesă, pe fratele ei Gareth şi pe sud-africana Nerine Pienaar, soţia fostului căpitan al echipei de rugby a Africii de Sud.

Biserica a fost împodobită cu 6.000 de flori albe şi pe parcursul ceremoniei, micuţa prinţesă a fost ținută în brațe de prințul Albert al II-lea, în timp ce Charlene l-a ţinut pe prințul moștenitor.

botez
Foto: europe1.fr

Pentru mulţimea strânsă în jurul catedralei, dornică de a-i vedea pe gemenii princiari, a fost instalat un ecran imens în piaţa din faţa palatului din Monaco.

După slujba religioasă, a fost programată o ceremonie de decorare, unde prinţul moştenitor Jacques a primit Marea Cruce a Ordinului Grimaldi, iar prinţesa Gabriella a fost numită Mare Ofţer al Ordinului Grimaldi.

După terminarea ceremonie, părinții au mers pe jos până la reședința oficială, situată în apropiere, oferind astfel bebelușilor prima baie de mulțime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *