Protejează-l de caniculă

Nu a împlinit încă un an și nu știi cum să-l protejezi de temperaturile ridicate ale verii. Orice copil mic este vulnerabil la căldură, va trebui să iei câteva măsuri necesare pentru ca aceste zile caniculare să nu îl afecteze.

În casă, temperatura ideală ar trebui să se situeze între 20-22 de grade. Dar, fiindcă afară sunt peste 35 de grade, e cam greu. Iată ce poți face ca bebe să nu sufere prea tare în urma acestei situații.

Deși e mic, el simte la fel ca și tine căldura. Pentru el zonele din corp cele mai afectate sunt: capul, axilele, gâtul, spatele, părțile acoperite de scutece și pliurile de la picioare. Dacă canalele sudoripare sunt acoperite, poate suferi de erupții cutanate și roșeli care îl jenează.

Îmbracă-l cu veșminte ușoare în culori deschise. Alege bine materialele: bumbacul lasă pielea să respire foarte bine. Când este foarte cald, ține-l doar cu scutecul. Ai grijă ca aerul din jur să fie răcoros și să circule (deschide ferestrele). Dacă e să alegi între aerul condiționat și ventilator, alege-l pe cel de-al doilea, având grijă ca jetul să nu fie direcționat către el.

Nu-l lăsa sub nicio formă în mașină nici pentru o clipă singur. Nici în căruciorul tip landou nu e bine să îl lași, fiindcă conservă foarte bine căldura. Fă-i baie de mai multe ori pe zi, dar doar o dată și cu săpun, apoi clătește-l bine cu apă călduță (e adevărat că cea rece răcorește, dar apoi va transpira mai tare).

Pliurile de pe corp sunt acoperite de roșeală? Pune-l într-un loc aerisit și bine ventilat. Niște comprese reci îi vor ușura mâncărimile. Nu folosi creme sau uleiuri. Dacă e grav medicii recomandă utilizarea de antiinflamatoare.

bebe canicula

Folosește aerul condiționat cu moderație. Aerul natural este mai bun pentru bebe. Deci, folosește cu prudență aerul condiționat doar pentru a răcori locul unde doarme. Această tehnică usucă mediul ambient, iar pe de altă parte poate genera frig excesiv. Dacă, totuși, optezi pentru el, iată la ce trebuie să fii atentă:

– utilizează-l când bebe nu e în cameră, apoi oprește-l cu câteva minute înainte de a intra.

– încearcă să menții o temperatură constantă în toată casa. Variațiile bruște de la o cameră la alta îl pot afecta.

– dacă atmosfera ambiantă îți pare prea uscată, folosește un umidificator de aer. Și unele aere condiționate au varianta de umidificator.

-dacă mergi cu el în locuri publice unde se utilizează intens aerul condiționat, dublează precauțiile. Poate răci ușor. Protejează-l cu veșminte ușoare.

– nu-l expune prea mult la soare. Evită să ieși cu el în orele când soarele este puternic și agresiv (10-16). Folosește creme de protecție și ține-l sub umbrelă. Hidratează-l intens și aplică-i comprese reci dacă s-a înroșit. Dacă e mai grav, mergi la medic!

– în caz că are probleme digestive (diaree, vomă), ai grijă să nu se deshidrateze.

– asigură o bună igienă a pielii, dar folosește săpun doar o dată pe zi.

– ai grijă la prospețimea alimentelor. Evită grăsimile, carnea, prăjelile și produsele industriale care îi pot agresa stomacul.

-oferă-i multe mese de legume și fructe, iar carnea să fie bine friptă. În nici un caz nu va mânca de la vânzătorii ambulanți. Nu ai garanția prospețimii alimentelor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *