Pui cu ciuperci și smântână

Pui-cu-ciuperci-și-smântână

Ingrediente:
• 800gr. piept de pui
• 500gr. ciuperci congelate
• 20cl. smântână lichidă
• apă
• 1 lingură bulion
• linguri de făină
• 1 lingură pătrunjel
• 2 cepe tăiate
• 1 cățel de usturoi
• ulei de măsline
• orez
• sare
• piper

Mod de preparare:
1. Tăiați carnea de pui în cubulețe și adăugați peste ea ceapa și usturoiul.
2. Încălziți puțin ulei în tigaie și gătiți carnea de pui la foc mare. Adăugați sare și piper după gust, apoi făina și amestecați bine. Adăugați apa, bulionul și fierbeți la foc mic aproximativ o jumătate de oră.
3. Între timp, într-o tigaie, puneți ciupercile congelate și fierbeți la foc mare. Puneți zeama de la ciuperci peste carnea de pui. Când ciupercile nu mai au apă, adăugați un strop de ulei sau margarină, usturoiul și ceapa tocate și gătiți un pic.
4. Turnați amestecul de ciuperci peste carnea de pui și gătiți în continuare la foc mic. Când puiul este gătit adăugați smântâna și maestecați puțin. Potriviți de gust și adăugați pătrunjelul. Serviți o porție de pui cu ciuperci și smântână împreună cu orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *