Pui cu tăiţei şi caju

pui-cu-taitei-si-caju

Ingrediente:

  • 900gr. tăiţei hokkien
  • ulei de măsline
  • 400gr. file de piept de pui, tăiat în felii subțiri
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 morcov, feliat
  • 1 ardei roșu, feliat
  • 200gr. mazăre
  • 400gr. porumb baby, tăiat în lungime
  • jumătate ceașcă sos de chili dulce
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 50gr. caju

 

Mod de preparare:

1. Puneți tăiţeii într-un castron mare și acoperiţi cu apă clocotită. Lăsaţi 2 minute, timp în care amestecaţi uşor, după care scurgeţi bine de apă.

2. Încingeţi puţin ulei în tigaie, puneţi carnea şi lăsaţi până se rumeneşte. Scoateţi din tigaie pe o farfurie.

3. Puneţi o lingură cu apă în tigaie şi adăugaţi pe rând ceapa verde şi legumele. Lăsaţi până se înmoaie apoi adăugaţi tăiţeii.

4. Adăugaţi sosul de chili dulce și sucul de lămâie şi amestecaţi cu tăiței și legume.

5. Gătiţi aproximativ 3 minute după care puneţi fâşiile de pui, mai lăsaţi 2-3 minute şi presăraţi caju.

6. Puteţi decora măncarea de pui cu tăiţei şi caju cu frunze de coriandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *