Pui gratinat cu ciuperci şi sos de smântână

Pentru un prânz sau o cină în familie, Elena Stoica, o mămică ce face magie în bucătărie, ne propune astăzi un preparat extraordinar de îmbietor: pui gratinat cu ciuperci şi sos de smântână.

Simplu, consistent, delicios!

Pui gratinat cu ciuperci şi sos de smântână

Ingrediente:

  • Un piept de pui
  • 500g ciuperci champignon
  • Un fir de praz
  • 2 cepe roşii mici sau una mai mare
  • 2-3 cartofi
  • 200g smântână de gătit
  • 150g caşcaval uscat sau parmezan
  • Coriandru
  • pătrunjel
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Pieptul de pui spălat şi curăţat de piele se taie cubuleţe. Ciupercile le feliaţi, iar ceapa şi prazul le tăiaţi julienne. Cartofii spălaţi şi curăţaţi, îi tăiaţi şi pe ei cubuleţe.

Există 2 posibilităţi: fie pieptul de pui îl prăjiţi cu puţin ulei de măsline, apoi căliţi ciupercile cu ceapă roşie şi prazul, după care prăjiţi cartofii tăiaţi cubuleţe, fie puneţi carnea la fiert câteva minute, apoi adăugaţi toate legumele şi puţină sare, iar când se înmoaie le scurgeţi bine şi le stropiţi cu puţin ulei şi amestecaţi.

Eu aş prefera cea de-a două variantă pentru că este mult mai sănătoasă şi mai puţin grasă….dar şi mai rapidă.

Oricare ar fi însă varianta aleasă, este la fel de grozavă, aşa că decideţi voi în funcţie de stilul vostru de gătit.

Ingredientele se răstoarnă într-o tavă, se condimentează, se pune verdeaţa tocată, se adaugă smântâna lichidă, iar deasupra se presară brânza răzuită. Se dă tava la cuptor pentru 15 -20 de minute.

Rezultatul? O adevărată nebunie!

Pui gratinat cu ciuperci şi sos de smântână

Să o savuraţi cu mare plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *