Pui îmbrăcat în ierburi

Ingrediente:
- 1 pui
- 1 legătură pătrunjel
- 1 buchet de busuioc
- 2 căței de usturoi
- 40gr. unt
- piper
Topping:
- 2 tulpini de ţelină
- 200gr. morcovi
- 200gr. castane
- 1 buchet sparanghel verde
- 2 dovlecei
Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 210 °C. Tocaţi pătrunjelul şi amestecaţi cu busuioc şi unt. Adăugaţi usturoiul, curăţat și tocat, sarea și piperul. Amestecaţi bine pentru a face o pastă.
2. Desprindeţi uşor pielea de pe carne şi ungeţi bine cu sos. Întindeţi pielea la loc.
3. Condimentaţi cu sare și piper și coaceţi pentru o oră şi jumătate.
4. Pregătiți legumele: curăţaţi şi tăiaţi morcovii în bastoane. Tăiaţi vârfurile de sparanghel şi ramurile de ţelină pe secțiuni. Tăiaţi dovleceii în felii. Turnaţi legumele în jurul cărnii de pui, inclusiv castanele, cu 30 de minute înainte de sfârșitul gătitului.
5. Serviţi un delicios pui îmbrăcat în ierburi însoțit de legume.