Pui în sos de usturoi şi cartofi aromaţi la cuptor

Pentru că ne plac foarte mult reţetele primite de la prietenele noastre mămici, foarte inventive şi talentate în ale bucătăritului, vi le vom împărtăşi şi vouă pe toate.
Iată astăzi un preparat plin de arome, savoare şi gust aparţinând Irinei Bodog. Un preparat ce ne bucură simţurile numai privindu-l!
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui întregi
- 4-5 cartofi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 1 căpăţână usturoi
- 1 cană de bulion
- ulei de măsline
- boia
- rozmarin,
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpele tăiate pe jumătate se spală bine şi opţional se rumenesc în 2-3 linguri de ulei încins după care se scot pe un şervet absorbant. Pentru o reţetă mai dietetică, se fireb în apă cu puţină sare după care se rumenesc uşor într-o tigaie neaderentă ce nu necesită neapărat să fie unsă cu ulei.
Ceapă şi ardeiul se taie cubuleţe foarte mici şi se adaugă lângă pulpele de pui. Se adaugă bulionul lungit cu apă în care au fiert pulpele. Se adaugă apoi boia dulce şi un praf de sare.
Se lasă tigaia la foc mic cu un capac deasupra, până scade bine.
Când este aproape gata, se adaugă uleiul, usturoiul mărunţit şi oregano. Se mai lasă câteva minute pe foc, după care se opreşte focul.
Între timp pregătim şi cartofii pe care îi tăiem felii mai subţiri şi îi punem într-o tavă tapetată cu foaie de copt sau unsă cu puţin ulei.
Adăugăm peste ei 2 linguri de ulei de măsline, un praf de sare, oregano şi rozmarin şi amestecăm bine. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, până se înmoaie cartofii şi se rumenesc frumos la suprafaţă.
Să aveţi poftă!