Pui la cuptor cu orez

Ingrediente:

  • 3 pulpe de pui de ţară (pulpe inferioare+suparioare)
  • 3-4 roşii
  • 100-150g legume diverse (ciuperci, morcov, fasole verde, mazăre)
  • 250g orez basmati
  • o căpăţână usturoi
  • Cumin (chimion)
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • Pulpele de pui fiind de ţară, le-am fiert minim 15 minute înainte, în apă cu sare, pentru a se fragezi. Apoi le-am scos din supa de carne şi le-am pus într-o tavă.

Mod de preparare:

Roşiile le-am decojit (introducându-le pentru câteva secunde în apă fiartă), le-am tăiat rondele şi le-am presat uşor când le-am pus în tavă. Am adăugat legumele mărunţite care au rolul numai de a da gustul bun sosului, aşa că le-am amestecat printre roşii, iar apoi am condimentat cu puţină sare, piper şi chimion (cam o linguriţă pentru că îmi place mirosul specific mâncărurilor indiene). Se adaugă usturoiul tăiat fâşii subţiri.

Pui la cuptor cu orez

Am stropit cu puţin ulei de măsline şi am adăugat un polonic din supa de carne în care am fiert puiul. Am introdus tava la cuptor la 180-200C, unde am lăsat-o cam o ora. Din când în când am mai adăugat câte puţină supă de carne, stropind bucăţile de pui că să nu se usuce.

Între timp am fiert şi orezul simplu, pe care l-am servit alături de preparat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *