Pui marocan

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapă mare
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri de măsline verzi fără sâmburi
  • 2 linguri de măsline negre fără sâmburi
  • 2 linguri de sâmburi de caise decojiti
  • ½ ceaşcă de stafide
  • ½ ceaşcă de năut fiert
  • 1 ceaşcă de bulion
  • 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă cu boia dulce
  • 1 linguriţă rasă cu chimen pisat
  • 1/2 de linguriţă cu turmeric
  • 1/2 de linguriţă cu scorţişoară
  • 1 linguriţă coriandru pisat
  • ½ linguriţă de şofran
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pulpele de pui se taie în două se pun la marinat cu mixul de condimente timp de o oră la frigider. Apoi se pun al fiert cu ceapa tăiată solzişori,şi se lasă să fiarbă la foc mic până se înmoaie carnea. Se adaugă apoi bulionul, uleiul şi usturoiul şi se lasă să fiarbă până mai scade sosul, aproximativ 20 minute.

Dacă vasul în care a fiert nu se poate bagă la cuptor, răsturnaţi compoziţia într-un vas de lut, adăugaţi felii de lămâie şi închideţi vasul cu capac sau cu folie de aluminiu şi îl puneţi la cuptor pentru 45 de minute.

Daţi folia sau capacul la o parte, adăugaţi stafidele,sâmburii de caise, măslinele şi lăsaţi încă 10-15 de minute până se rumeneşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *