Pui Tandoori

Ingrediente:
- 1/2 cană iaurt
- 2 caței de usturoi, tocați
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat
- 1 linguriță boia de ardei
- 1/2 linguriță chimion măcinat
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/4 linguriță de coriandru
- 1/4 linguriță de sare
- 3 lingurițe suc de lămâie
- 2 piepți de pui dezosați, fără piele
- 4 bucăți ciabatta
- 3 linguri de maioneză
- 2 roșii, tăiate felii
Mod de preparare:
- Într-un castron, amestecați usturoiul, ghimbirul, boiaua de ardei, chimenul, turmericul, coriandrul, sarea, iaurtul și 1 linguriță suc de lămâie.
- Frecați puiul cu amestecul de iaurt, acoperiți și băgați la frigider timp de minim 1 oră( poate sta și peste noapte).
- Încălziți cuptorul la 200 de grade.
- Scoateți carnea de pui din sosul de iaurt și ștergeți excesul.
- Băgați carnea la cuptor pentru 35 minute. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească și apoi feliați.
- Într-un castron mic, amestecați maioneza cu zeama de lămâie rămasă.
- Împrăștiați maioneză pe fiecare felie de ciabatta, adăugați felii din carnea de pui, roșii și serviți.