sâmbătă,noiembrie 27, 2021

pui-tandoori

Ingrediente:

  • 1/2 cană iaurt
  • 2 caței de usturoi, tocați
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/4 linguriță de coriandru
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 lingurițe suc de lămâie
  • 2 piepți de pui dezosați, fără piele
  • 4 bucăți ciabatta
  • 3 linguri de maioneză
  • 2 roșii, tăiate felii

Mod de preparare:

  1. Într-un castron, amestecați usturoiul, ghimbirul, boiaua de ardei, chimenul, turmericul, coriandrul, sarea, iaurtul și 1 linguriță suc de lămâie.
  2. Frecați puiul cu amestecul de iaurt, acoperiți și băgați la frigider timp de minim 1 oră( poate sta și peste noapte).
  3. Încălziți cuptorul la 200 de grade.
  4. Scoateți carnea de pui din sosul de iaurt și ștergeți excesul.
  5. Băgați carnea la cuptor pentru 35 minute. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească și apoi feliați.
  6. Într-un castron mic, amestecați maioneza cu zeama de lămâie rămasă.
  7. Împrăștiați maioneză pe fiecare felie de ciabatta, adăugați felii din carnea de pui, roșii și serviți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *