Pulpă de curcan cu legume şi turmeric

P2130934

Ingrediente:

  • o pulpă de curcan
  • 500 g mix de legume
  • 2 linguri ulei măsline
  • o lingură turmeric
  • sare/piper după gust

Mod de preparare:

Se spală bine pulpa de curcan şi se pune la marinat într-un mix de apă, ulei, turmeric, sare şi piper. Se lasă minim câteva ore la frigider. Dacă nu aveţi timp şi trebuie să o preparaţi repede, puneţi pulpa la fiert în apă simplă până cand dă primul clocot şi se formează spumă la suprafaţă. Aruncaţi apa şi puneţi toate ingredientele care le-aţi fi pus la operaţiunea de marinat. Îl lăsaţi să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 15-20 de minute.
Într-o tavă aşezaţi legumele, puneţi pulpă deasupra şi răsturnaţi apa cu condimente peste ele (apa în care s-a lăsat la marinat sau s-a fiert).
Introduceţi la cuptor la foc potrivit (max 180 de grade) şi lăsaţi aproximativ 30 de minute până când pulpa se rumeneşte bine, iar carnea devine suculentă şi fragedă.
Serviţi alături de orez alb sau de salată de varză cu morcov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *