Pulpă de curcan cu praz, cartof dulce şi ciuperci

Pulpă de curcan cu praz, cartof dulce şi ciuperci

Ingrediente:

  • O pulpă superioară de curcan
  • 2 bucăţi de praz
  • Un cartof dulce mare
  • 200g ciuperci
  • 100g roşii în sos tomat
  • ½ lg Sare
  • ½ lg Piper
  • ½ lg Curry
  • ½ lg boia dulce
  • O lingură ulei de măsline

Mod de preparare:
Pulpa de curcan se spală bine şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă cu capac timp de min 30 minute, la foc mic.
Între timp cartoful dulce se taie soldăţei, prazul rondele, iar ciupercile feliuţe.
Se aşează toate legumele într-o tavă lăsând loc în mijloc. Aici se pune pulpa de curcan după ce a fiert. Peste toate se presară condimentele, apoi roşiile în sos tomat. Se mai pune şi o jumătate de pahar de apă şi se stropeşte cu puţin ulei.
Introducem tavă la cuptorul încins la 180C şi o lăsăm îndelung, până se rumeneşte pulpa de curcan. Dacă scade prea mult sosul, din când în când se mai adaugă puţină apă şi se stropeşte şi carnea cu sosul format în tavă.

Pulpă de curcan cu praz, cartof dulce şi ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *