Pulpă de curcan cu sos aromat

 

Ingrediente:

  • 500g pulpă de curcan
  • 2 cartofi
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri sos de roşii
  • Opţional o linguriţă sos de chili (dacă va place gustul iute, puteţi pune boia dulce de ardei roşu)
  • 3-4 grăunţi de usturoi
  • O bucăţică de 2cm ghimbir
  • Opţional 20 ml de vin alb
  • Sos de soia

 

Mod de preparare:

Pulpa de curcan se taie în bucăţele mici ce se pun într-o tigaie neaderentă şi se perpeleşte puţin pe toate părţile. Se adaugă vinul alb.

Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi mari, ceapa mărunţită, ghimbirul şi usturoiul pisate, amestecând continuu timp de aproximativ 1 minut.

Se adaugă apoi o cană de apă, poate şi mai mult dacă tigaia este mai întinsă. Important este să acopere ingredientele.

Se adaugă sosul de roşii, sosul de chili şi sosul de soia. Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă la foc scăzut timp de aproximativ 40 de minute până când scade sosul, iar legumele se pătrund bine.

Preparatul se serveşte cald alături de o salată de murături!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *