Pulpe de rață cu pere gratinate

Ingrediente:
- 4 copane de rață
- 350gr. pate de rață sau gâscă
- sare
- piper
- 100gr. sare grunjoasă
- 1kg. pere cu pulpa tare
- 250cl. smântână lichidă
Mod de preparare:
1. Răspândiţi sarea grunjoasă peste copane şi băgaţi la frigider timp de 24 ore.
2. Clătiți și uscați copanele cu prosoape de hârtie. Fierbeţi copanele aproximativ 2 ore.
3. Preparaţi perele ca un gratin de cartofi. Curăţaţi și tăiaţi în fâșii perele. Într-un vas de copt puneţi un strat de pate, două rânduri de pere, sare, piper și smântână. Repetați procesul până terminaţi cu un strat de pere. Turnaţi deasupra smântână din belşug. Coaceți la 160 de grade timp de 40 minute. Serviţi imediat o porţie de pulpe de rață cu pere gratinate.