Punci de portocale cu ghimbir

Ingrediente (4 portii):

  • 3 linguri de zahar brun
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • sucul de la 1 limeta
  • 2 stelute anason
  • 1 radacina de ghimbir
  • 2 portocale
  • felii de limete si de portocale, betisoare colorate de cocktail pentru ornat

punci de portocale

Preparare:

Zaharul se pune intr-o oala si se lasa sa se caramelizeze usor. Sucul de portocale si sucul de limeta se adauga peste zaharul caramelizat si se fierbe pana se desprinde zaharul de pe oala. Se adauga stelute de anason si ghimbirul taiat felii. Atentie, sa nu puneti prea mult ghimbir, deoarece are parfun destul de tare si schimba foarte usor gustul minunatei bauturi.

Punciul de portocale se fierbe pana se topeste de tot zaharul caramelizat.

Se decojesc portocalele, se desprind feliile, se taie bucati si se pun in punci si se lasa un pic sa se patrunda. Bautura se toarna apoi in pahare, se orneaza cu felii de portocale si de limete si betisoare colorate de cocktail si se serveste imediat.

Sa fiti cumpatati! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *