Reteta recomandata dupa varsta de 8 luni

Ingrediente:

  •  100g quinoa
  • 1 morcov mic
  • 1 pastarnac mic
  • 1 cartof dulce sau alb
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei
  • 2-3 portii carne de pui sau curcan
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/4 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare:

Carnea se spala bine si se pune la firt. Cand da primul clocot se schimba apa, se dezoseaza daca este cazul si se taie fasii subtiri. Se pune din nou la fiert in alta apa.

Quinoa se spala foarte, foarte bine in mai multe ape si impreuna cu legumele si un praf de sare, se pune la fiert peste carne. Se lasa la foc potrivit cam 1/2 ore pana cand legumele sunt bine fierte.

Se adauga uleiul si cimbrul, se amesteca bine si se mai lasa 1-2 minute. Apa trebuie sa fi scazut de tot, ca la pilaful de orez.

Poate fi servita alaturi de o salata verde acrita cu suc de lamaie, sau pentru adultii alaturi de o salata de gogosari murati.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *