duminică,noiembrie 28, 2021

Ravioli cu dovleac şi şuncă

Ravioli-cu-dovleac-şi-şuncă

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 400gr. făină
  • 1 vârf cuțit de șofran

Pentru umplutură :

  • 500gr. dovleac copt și zdrobit
  • 150gr. parmezan
  • 60gr. şuncă de Parma
  • ulei de masline extra virgin
  • piper
  • sare

Pentru sos :

  • unt
  • salvie
  • şuncă de Parma

 

Mod de preparare:

1. Pentru aluat: bateţi ouăle cu o furculiţă şi adăugaţi şofran. Amestecaţi făina cu ouăle şi un praf de sare. Acoperiţi şi daţi aluatul la frigider cel puţin 30 de minute.

2. Pentru umplutură: prăjiţi la foc mic feliile de şuncă de Parma apoi adăugaţi dovleacul, sare şi piper. Lăsaţi să se răcească înainte de a adăuga parmezanul ras.

3. Scoateţi aluatul din frigider, întindeţi în strat subţire şi tăiaţi în pătrate mici.

4. Puneţi o linguriţă de umplutură în centrul fiecărui pătrat şi sigilaţi marginile.

5. Gătiţi ravioli al dente şi scurgeţi bine. Prăjiţi puţin într-o tigaie cu unt, feliuţele de şuncă de Parma şi salvie.

6. Serviţi fierbinte o porţie de ravioli cu dovleac şi şuncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *