Ravioli cu dovleac şi şuncă

Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 400gr. făină
- 1 vârf cuțit de șofran
Pentru umplutură :
- 500gr. dovleac copt și zdrobit
- 150gr. parmezan
- 60gr. şuncă de Parma
- ulei de masline extra virgin
- piper
- sare
Pentru sos :
- unt
- salvie
- şuncă de Parma
Mod de preparare:
1. Pentru aluat: bateţi ouăle cu o furculiţă şi adăugaţi şofran. Amestecaţi făina cu ouăle şi un praf de sare. Acoperiţi şi daţi aluatul la frigider cel puţin 30 de minute.
2. Pentru umplutură: prăjiţi la foc mic feliile de şuncă de Parma apoi adăugaţi dovleacul, sare şi piper. Lăsaţi să se răcească înainte de a adăuga parmezanul ras.
3. Scoateţi aluatul din frigider, întindeţi în strat subţire şi tăiaţi în pătrate mici.
4. Puneţi o linguriţă de umplutură în centrul fiecărui pătrat şi sigilaţi marginile.
5. Gătiţi ravioli al dente şi scurgeţi bine. Prăjiţi puţin într-o tigaie cu unt, feliuţele de şuncă de Parma şi salvie.
6. Serviţi fierbinte o porţie de ravioli cu dovleac şi şuncă.