Reguli de bază pentru o hidratare corectă

Dacă vrei să ai o piele catifelată şi fermă, care să reziste în faţa trecerii timpului şi care să atragă privirile tuturor, secretul stă în ritualul de îngrijire. Şi, cum cea mai importantă parte a acestui proces este hidratarea, v-am selectat cele mai importante sfaturi,care nu dau greş!

hidratare

1. Pentru ca tenul să fie luminos şi catifelat, trebuie să-l demachiezi în fiecare dimineaţă şi seară. Dacă ai un exces de sebum şi pielea pare mult prea lucioasă, te poţi da şi cu o loţiune tonică fără alcool.

2. După curăţarea feţei, ai nevoie de o cremă pe bază de substanţe nutritive, care să hrănească pielea. Poţi alege produsele pe bază de lactate şi ulei de măsline, care să refacă structura tenului afectat de factorii de mediu şi care să te protejeze de razele nocive ale soarelui.

3. Produsele aplicate noaptea pătrund mai bine în piele decât în timpul zilei. De aceea, înainte să adormi,aplică-ţi o cremă specială. Acelaşi lucru îl poţi face şi pentru restul corpului. Dă-te cu cremă pe mâini, apoi îţi poţi pune mănuşi de unică folosinţă lejere, ca produsul să acţioneze pe timpul nopţii. Pentru picioare, ai nevoie de un unt intens hidratant şi o cremă pentru călcâie, iar apoi îţi pui şosete de bumbac.

4. Zona din jurul ochilor este mai pretenţioasă, aşa că este bine să te dai cu un anticearcăn zi de zi. La fel de important este să-ţi aplici săptămânal câte o mască hidratantă pentru întreaga faţă.

5. Buzele nu au glande sebacee proprii, aşa că se pot deshidrata foarte repede, mai ales primăvara, când vântul îşi face de cap. Este indicat să ai mereu la tine un balsam de buze sau să te dai cu miere de albine. La fel de hrănitoare pentru această parte a feţei este şi vaselina din comerţ.

6. Spală-te pe mâini cu apă călduţă, nu fierbinte. Aceasta din urmă creşte cantitatea de ulei înlăturată de pe piele. Apoi „tapează“ uşor mâinile cu un prosop moale şi curat.

7. Aplică un strat subţire de ulei de măsline pe mâini atunci când încă nu sunt uscate complet.

8. Dă-te cu un strat gros de loţiune hrănitoare pe spatele palmelor. Freacă-le una de cealaltă, pentru a evita ca ele să devină unsuroase.

9. Exfoliază-ţi pielea de pe corp ca să scapi de celulele moarte. Aplică un gel de gomaj cu mişcări circulare şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă. În acest fel, crema hidratantă va intra mult mai bine în piele.

10. După fiecare baie, dă-te pe corp cu o loţiune intens hidratantă.

click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *