Remedii naturiste pentru picioare umflate
Foto: anklesprainexercises.info

Umflarea picioarelor poate fi cauzată de o mulțime de factori. Poate rezulta din acumularea de fluid în picioare sau din cauza consumului excesiv de produse alimentare bogate în carbohidraţi care conțin sare. Picioarele umflate pot fi, de asemenea, un semn de probleme cardiace, renale sau hepatice. Femeile sunt mai predispuse la această situaţie în special în timpul sarcinii, din cauza creșterii tensiunii arteriale și a retenție de apă.

Picioarele umflate se pot trata acasă, în diferite moduri rapide şi necostisitoare.

Semințele de coriandru

Semințele de coriandru sunt cunoscute pentru calmarea umflăturilor. Se prepară o infuzie prin adăugarea de trei linguri de semințe de coriandru la o cană de apă clocotită. Se fierbe până când apa scade la jumătate. Această infuzie se poate consuma de două ori în fiecare zi, pentru a calma umflarea și a îmbunătăţi circulaţia. De asemenea se pot aplica semințe de coriandru înmuiate în apă, direct pe zona afectată.

Cald-fierbinte

Se înmoaie picioarele alternativ în apă rece şi fierbinte pentru a restabili echilibrul de apă în organism și a elimina umflarea. Procedura se repetă timp de câteva minute de mai multe ori pe zi.

Uleiul din lemn de santal

Uleiul din lemn de santal poate fi folosit pentru înmuierea picioarelor timp de cincisprezece minute în fiecare zi. Acest lucru va avea un efect calmant şi va ajuta la eliminarea umflăturilor. Se adaugă câteva picături de ulei din lemn de santal într-un lighean şi se ţin picioarele timp de 15 minute.

Seminţele de in

Seminţele de in sunt antiinflamatorii și ajută în tratarea multor probleme inflamatorii ale corpului. De asemenea ajută la o digestie ușoară, elimină toxinele din organism, acumulare care poate provoca umflarea picioarelor din cauza insuficienţei renale. Se macină o linguriţă de seminţe de in și se adaugă în salate sau se mănâncă simplă. Acesta este un remediu excelent pentru detoxifierea corpului și, de asemenea, ameliorează retenția de apă.

Uleiul de lavandă

Lavanda este de asemenea foarte liniștitoare și relaxantă și poate fi folosită pentru tratarea picioarelor umflate. Se adaugă câteva picături de ulei de lavandă în lighean şi se lasă picioarele să se înmoaie timp de o jumătate de oră. Acest lucru va ajuta la reducerea retenție de apă și la liniștirea membrelor.

Lămâie, scorţişoară, ulei de măsline şi lapte

Se amestecă bine o lingură de lapte, o lingură suc de lămâie, două lingurițe de ulei de măsline şi un vârf de cuțit de scorțișoară pudră. Se aplică pasta pe picioarele umflate şi se lasă câteva minute să acţioneze. Proprietățile antiinflamatorii ale ingredientelor vor ajuta la eliminarea umflăturilor.

Uleiul esențial

Anumite uleiuri esențiale sunt foarte bune în tratarea picioarelor umflate și acest lucru ajută la calmarea lor. Se iau cantități egale de ulei de mentă, ulei esenţial de lămâie şi ulei esenţial de eucalipt și se amestecă bine. Acest lucru poate fi folosit pentru masajul picioarelor umflate dar şi pentru a încuraja circulația corectă.

Praf de copt și apă de orez

Praful de copt în combinaţie cu apa de orez este un remediu cunoscut pentru îmbunătățirea microcirculației și poate fi folosit pentru tratarea picioarelor umflate. Se face o pastă moale din praf de copt și puțină apă de orez și se aplică pe membrul umflat. Se lasă timp de 15-20 de minute să acţioneze.

Apa rece

Un remediu simplu pentru picioarele umflate este duşul cu apă rece pus direct pe picioarele umflate timp de cincisprezece minute. Se repetă de mai multe ori pe zi pentru a menține sub control umflarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *