Reţetă de post: tartine cu salată de vinete cu susan şi brânză Tofu

Reţetă recomandată adulţilor şi copiilor mai mari

Ingrediente:

  • 3 vinete mici sau 2 mai mari
  • o ceapă mică
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 linguriţe susan
  • Oregano
  • mix de piper proaspăt măcinat
  • sare
  • Brânză Tofu
  • o roşie
  • pâine neagră cu seminţe

Mod de preparare:
Vinetele se scurg bine şi împreună cu ceapă se pun în vasul de la blender. Se mărunţesc bine, după care se adaugă uleiul, susanul, sărea, piperul măcinat poroaspat, oregano şi se amestecă bine toate ingredientele. Susanul îi va da o savoare deosebită. Opţional se poate adăugă şi puţină zeamă de lămâie care va îmbogăţi gustul preparatului, facandu-l uşor răcoritor.

Se pregătesc tartine pe pâine neagră cu seminţe. Această pâine este mai consistentă şi are un gust foarte bun care va aduce un plus de valoare salatei preparate. Tartinele se servesc alături de feliuţe de brânză Tofu şi roşie.

DSCN0825

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *