Reţeta Tabasco propusă de Chef Nicolai Tând: Coasta de viţel cu piure de ţelină şi sfeclă roşie & TABASCO®sauce

Condimenteazăţi viaţă cu TABASCO®sauce

Reţeta Tabasco propusă de Chef Nicolai Tând: Coasta de viţel cu piure de ţelină şi sfeclă roşie & TABASCO®sauce

Chef Nicolai Tând recomandă TABASCO®sauce pentru o viaţă condimentată plină de gust şi aromă. TABASCO®sauce este un sos versatil, care s-a adaptat foarte uşor şi la mâncarea noastră tradiţională, la o fasole cu ciolan afumat, dar şi la bucătăria internaţională: biftec tartar sau la bucătăria tip fine dining. După cum ne spune Chef Nicolai “ nu există bucătărie în care nu găsim o sticluţă de TABASCO®sauce, gustul lui inconfundabil  un plus de valoare mâncării tale preferate !”

Probabil cel mai frecvent mod de a folosi TABASCO®sauce este pe pizza, dar el se foloseşte la aproape orice în bucătărie, de la aperitive la supe şi salate până la feluri principale de mâncare, pe ouă Benedict, omletă, fructe de mare sau desert: ciocolată , prăjituri. Reţeta Tabasco propusă de Chef Nicolai Tând: Coasta de viţel cu piure de ţelină şi sfeclă roşie & TABASCO®sauce
Din plantele care au supravieţuit RazboiuluiCivil, Edmund McIlhenny a cultivat o parte în Louisiana, Avery Island , fondând în anul 1868 şi o companie.

Seminţele speciale de ardei Capsicum sunt plantate în sere în luna ianuarie a fiecărui an iar, în luna aprilie sunt mutate pe câmpuri până în luna august când ardeii ajunşi la maturitate sunt culeşi. Ardeii cunuanţă potrivită de roşu sunt culeşi prin metodă” le petit baton rouge” Timp de 146 de ani, procesul de a face TABASCO® sauce în Louisiana, Avery Island a rămas în mare partenechimbat. TABASCO® sauce este un lichid pur, din sos de ardei combinat cu o cantitate mică de sare, învechit în bariculi din stejar alb timp de 3 ani, şi apoi amestecat cu oţet deînaltă calitate. Sosul rezultat este îmbuteliat şi are o eticheta marcată cu celebrul diamant şi cu un neckband verde. TABASCO® sauce este cel mai popular condiment la nivelinternaţional, nu este doar picant, este un sos care are o aromă specifică, uşor de recunoscut – este sosul care defineşte o categorie 0% “ lucruri rele 100% proaspăt şi sănătos

Reţeta Tabasco propusă de Chef Nicolai Tând: Coasta de viţel cu piure de ţelină şi sfeclă roşie & TABASCO®sauce

Ingrediente pentru 10 porţii:

  • Coastă de viţel 2.5 kg
  • Unt 300g Cimbru 50g
  • Sfeclă roşie
  • 1kg Lămâie 100g
  • Chimen 15g
  • Sare grunjoasă 15g
  • TABASCO® Red sauce 20 ml
  • Ţelină 1kg
  • Sare 10g
  • Smântână lichidă 300ml
  • Piper 15g Oţet
Într-un mojar amestecăm cimbrul, zeamă de lămâie, sarea grunjoasă şi TABASCO® Red sauce. Sosul obţinut îl punem peste coaste şi îl lăsăm la macerat. Coastele se vor trage la tigaiepe ambele părţi, după care se vor bagă la cuptor. Facem piureul din ţelină, smântână lichidă şi unt şi separat tăiem sfecla roşie julienne şi o punem într-un vas cu apă şi gheaţă rămână crocantă. Toate se vor aranja pe farfurie. La final adăugăm uleiul de măsline, chimen şi oţet din vin.TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co
image006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *