sâmbătă,decembrie 4, 2021

Ridichea-roşie

Ridichea, cunoscută şi sub numele de ”ridiche de lună”, este o legumă crocantă și ușor picantă. Frunzele sale sunt, de asemenea, comestibile. Ridichile roşii au un conţinut foarte scăzut de grăsimi saturate şi de colesterol, datorită apei din compoziţie (90%).

Vechii greci foloseau ridichiile ca leac pentru oprirea hemoragiilor, tratarea nervozităţii sau contra căderii părului. Romanii le lăsau să crească până când îşi atingeau dimensiunea maximă, apoi le savurau cu miere şi oţet.

Ridichea conţine diferite tipuri de antioxidanţi, compuşi bioactivi care protejează celulele organismului de radicalii liberi, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer și alte boli legate de îmbătrânire.

Beneficiile consumului de ridichi

1. tratează toate afecţiunile care au la bază carenţă de vitamina C.

2. fibrele alimentare îmbunătăţesc funcţionarea sistemului digestiv şi excretor, ajută la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea constipaţiei.

3. previne guturaiul, gripa şi infecţiile respiratorii.

4. tratează asmul bronşic la copii.

5. ajută la diverse afecţiuni ale stomacului (indigestii, refacerea florei intestinale, balonări abdominale).

6. cresc producţia de urină şi inhibă dezvoltarea infecţiilor de la nivelul tractului urinar şi al rinichilor.

7. efect de calmare pentru afecţiunile ficatului.

8. sucul de ridichi este un remediu pentru infecţiile urinare, combate paraziţii intestinali, tratează urticaria iar în combinaţie cu mierea combate afecţiunile pulmonare şi tusea.

9. frunzele au beneficii terapeutice şi se pot adăuga în supe şi salate datorită conţinutului bogat de minerale (seleniu, potasiu, calciu, sulf), de vitamine (A, B1, B2 şi C) şi de compuşi sulfuroşi, ideali pentru persoanele predispuse la osteoporoză.

 

 

foto: graines-voltz.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *