Retetă recomandată după vârsta de 7-8 luni

De ce să mâncăm orez:

Orezul deşi face parte din categoria carbohidraţilor, atâta timp cât este mâncat cu moderaţie, organismul nu are decât de câştigat. Orezul este o sursă sigură de vitamina B, de amidon, de proteine. În plus conţine o cantitate importantă de fibre, în special cel brun, precum şi minerale precum: fier, fosfor, magneziu şi potasiu.

Orezul reprezintă un aliment foarte bun pentru lupta împotriva cancerului şi a bolilor de inimă şi de rinichi. Totodată este un remediu extrem de eficient împotriva enterocolitei şi a deranjamentelor stomacale, acţionând ca un burete.

Preparat cu legume sau carne, orezul este un aliment benefic pentru persoanele care suferă de anemie sau sunt lipsite de energie.

Ingrediente:

  • o cană risotto
  • o portie de pui (in functie de vârstă)
  • o ceapă
  • un morcov
  • o bucătică telină
  • o lingură parmezan ras
  • o linguriţă unt
  • 1/4 linguriţă şofran

Mod de preparare:

Se curăţa legumele, se toacă mărunt (eu le-am tocat cu ajutorul robotului de bucătărie) şi se pun la fiert într-o crăticioară cu puţină apă, cât să le acopere. Între timp într-o altă crăticioară se pune la fiert cărniţa pentru a se obţine o supă de carne. Orezul se spală bine şi se adaugă şi el peste legume. Ingredientele se fierb la foc mic, iar din când în când se adăugă din supa de carne. Se poate adaugă şi cărniţa pentru a lua şi aceasta din gustul de legume.

Se lasă să scadă de tot, iar apoi se adaugă parmezanul, untul, şofranul şi opţional un praf de sare. Se amestecă bine şi se opreşte focul.

Preparatul se serveşte neapărat cald.

20130111_125234

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *