Risotto cu ştevieIngrediente

  • 500g ştevie proaspătă
  • 300g orez cu bob rotund
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • O lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Ştevia se spală bine, i se rup codiţele şi se pune la fiert în apă clocotită. Se fierbe până se înmoaie frunzele.

Orezul se pune şi el separat la fiert în apă cu un praf de sare, iar când s-a umflat puţin se adaugă ştevia cu 1-2 polonice din zeama în care a fiert. Se adaugă condimentele şi se lasă aşa la fiert până când orezul se pătrunde bine.

Atunci se adaugă uleiul, se amestecă bine, iar dacă mai este necesar ( nu mai are zeamă deloc) se mai adaugă un polonic din apă în care a fiert ştevia. Se lasă încă 2-3 minute, se opreşte focul şi se pune capacul.

Se serveşte cald cu salată verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *