Rosii coapte cu ierburi

In aceasta seara mi-am propus sa gatesc ceva usor, de vara. Si pentru ca sunt in plin sezon, iar gradina mamei abunda de rosii frumoase, m-am pus pe copt rosii la cuptor.

Ingrediente pentru persoane:

  •  12 rosii medii
  • rozmarin
  • oregano
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri
    ulei de măsline
  • sare
  •  piper proaspat macinat

61279842

Se spala ierburile – oregano, rozmarinul si se usuca pe un prosop de hartie. Usturoiul se toaca marunt, la fel si ierburile si se amesteca cu ulei de masline.

  • Se incalzeste cuptorul la 120 de grade. Se unge tava cu ulei de masline. Rosiile spalate se taie pe jumatate – pe lungime si se storc putin pentru a elibera sucul.

Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus. Se pune peste amestecul de ierburi, sarea si piperul. Se lasa la cuptor aproximativ 90 de minute, pana se deshidrateaza rosiile cat de cat si la final se mai stropeste cu 1 lingurita de ulei.

Se servesc caldute! Pentru vremea torida de afara, sunt perfecte la cina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *