Roşii împănate cu vinete

Ingrediente:

  • 2 vinete mari sau 3 mai mici
  • 300g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 4 roşii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 linguri sos tomat
  • sare, piper
  • o legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Cepele se toacă fin şi se amestecă cu sosul tomat, apoi se adaugă carnea tocată, condimentele şi pătrunjelul tocat fin. Se formează o pastă fină din care se ia cu o lingură şi se formează nsite chifteluţe subţiri.

Roşiile şi vinetele se taie rondele subţiri.

Într-un vas de copt uns cu puţin ulei se aşează alternativ rondelele de roşii, de vinete şi chifteluţele de carne, pornind dinpre exterior către interior. După ce s-a umplut vasul, pe deasupra se presară usturoiul mărunţit, uleiul şi un pahar mare de apă.

Se dă preparatul la cuptor pentru 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *