Roşii împănate cu vinete

Ingrediente:
- 2 vinete mari sau 3 mai mici
- 300g carne tocată de vită
- 2 cepe
- 4 roşii
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri sos tomat
- sare, piper
- o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Cepele se toacă fin şi se amestecă cu sosul tomat, apoi se adaugă carnea tocată, condimentele şi pătrunjelul tocat fin. Se formează o pastă fină din care se ia cu o lingură şi se formează nsite chifteluţe subţiri.
Roşiile şi vinetele se taie rondele subţiri.
Într-un vas de copt uns cu puţin ulei se aşează alternativ rondelele de roşii, de vinete şi chifteluţele de carne, pornind dinpre exterior către interior. După ce s-a umplut vasul, pe deasupra se presară usturoiul mărunţit, uleiul şi un pahar mare de apă.
Se dă preparatul la cuptor pentru 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos.
Să aveţi poftă!