Roşii umplute cu carne

- 8 roşii mari
- 350-400 g carne de curcan tocată
- 2 linguri de ulei
- o ceapă mare
- o legătură de pătrunjel
- 4-5 linguri de bulion
- sare
- piper
- cimbru
- smântână
Mod de preparare:
Se taie un capac la fiecare roşie şi se scoate tot miezul cu o linguriţă, având grijă să nu se rupă pulpa roşiei. Se pun la scurs.
Între timp se pregăteşte compoziţia de umplere: carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt şi se pune într-o tigaie de Teflon, iar peste ea se adaugă bulionul lungit cu 2 linguri de apă, apoi condimentele şi se lasă să scadă puţin. Se adaugă uleiul şi pătrunjelul tocat fin şi se opreşte focul.
Cu această compoziţie se umplu roşiile, care după aceea se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se dau la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumenesc.
Se servesc cu smântână.
Poftă bună!