Roşii umplute cu legume

Ingrediente:
- 8 roşii
- 150 g orez basmati
- 3 cepe
- 2 morcovi
- un păstârnac
- o ceasca de ciuperci
- o legătură de pătrunjel2 linguri ulei de măsline
- o linguriţă curry
- o linguriţă pudră de coriandru
- sare, piper
Mod de preparare:
Morcovii, ceapa şi păstârnacul se spală bine şi se pun în robotul de bucătărie împreună cu ciupercile scurse, şi se mărunţesc. Se amestecă apoi cu orezul spălat, uleiul şi condimentele.
Tăiem capacele la fiecare roşie, după care scoatem pulpa cu o lingură. Pulpa rămasă se mărunţeşte şi se adaugă peste ingredientele de umplutură. Se adaugă şi pătrunjelul tocat fin şi se amestecă bine, obţinând o compoziţie omogenă. Această compoziţie o punem într-o crăticioara cu două căni de apă, şi o lăsăm la foc potrivit până când legumele se pătrund, iar orezul îşi măreşte volumul.
Umplem roşiile cu amestecul format, fără însă să presăm prea tare, astfel încât orezul să mai aibă loc să se umfle. Aşezăm roşiile într-o tavă, turnăm puţină apă peste ele, le punem capacele, stropim şi o lingură de ulei şi dăm tava la cuptor
Se lasă timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenesc frumos.