Este încă vara, roşiile proaspete şi gustoase, iar cum nimeni nu vrea să petreacă prea mult timp în bucătărie, iată un preparat extrem de simplu, dar foarte delicios.

Roşii umplute cu ou

Ingrediente:

  • 2 roşii mari
  • 2 ouă
  • ¼ cană mozzarella
  • 2 linguri de parmezan
  • 1 lingură ierburi proaspete (busuioc, pătrunjel), tocate fin
  • Sare şi piper gust
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade.

Între timp roşiile se spală şi se decupează la partea superioară. Cu ajutorul unei linguri, se scoate mijlocul, făcând cât mai mult spaţiu.

Ouăle se sparg cu grijă şi se pun în roşie, fără să se spargă. Presăraţi puţină sare şi piper.

Puneţi roşiile într-un vas de copt şi introduceţi la cuptor pentru 5- 7 minute, până se leagă oul. Scoateţi din cuptor, umpleţi spaţiul rămas în roşie cu mozzarella, iar deasupra presăraţi parmezanul ras. Introduceţi la cuptor pentru câteva minute, până se rumeneşte uşor la suprafaţă.

Dacă doriţi totuşi oul cu zeamă multă, puteţi pune toate ingredientele de la început şi apoi adăuga la cuptor.

Când le scoateţi, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi presăraţi verdeaţă tocată fin.

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *