Rubarba-leguma-încoronată

Se pare că cea mai veche atestare documentară a rubarbei este cu mult înainte de Hristos. În ea este pomenită calitatea medicală, fiind folosită la acea vremea împotriva unor boli intestinale, pulmonare și hepatice. Marco Polo menționează rubarba în scrierile sale ca fiind o rădăcină adusă din China.

Din anul 1837, rubarba a devenit foarte cunoscută în lumea britanicilor, odată cu încoronarea reginei Victoria. În secolul al XIX-lea a apărut rubarba Victoria, un soi foarte apreciat încă de la început. S-a creat o adevărată magie în jurul acestui tip iar, după foarte puțin timp, fermierii britanici au început cultivarea în întuneric și în condiții controlate, obținând astfel cele mai dulci culturi. Cum lumina dăuna culturii, planta era recoltată doar noaptea, la lumina torţelor. Acest tip de recoltare este folosit și în zilele noastre, cu precădere în zona centrală a Marii Britanii. Această zonă este recunoscută pe plan mondial, ea repezentând sursa a 90% din producţia de rubarbă dulce din lume.

 

Beneficiile consumului de rubarbă

1. are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antialergice.

2. ajută la echilibrarea acizilor stomacali și la reglarea digestiei.

3. reduce presiunea arterială.

4. tratează afecțiunile renale și previne depunerile de calciu.

5. reduce riscul de afecțiuni ale plămânilor.

6. ajută la întărirea sistemului imunitar, previne infecțiile și reglează greutatea corporală.

7. cataplasmele cu rizomi de rubarbă se folosesc pentru tratarea rănilor şi a unor afecţiuni ale pielii, a vânătăilor, precum şi pentru calmarea durerilor în regiunea lombară, cauzate de efortul fizic.

8. luptă împotriva tumorilor maligne şi previne, în acelaşi timp, formarea celulelor canceroase.

9. previne diabetul.

10. reduce inflamațiile ficatului, fiind ideală pentru persoanele care suferă de hepatită.

11. ajută la reducerea colesterolului.

12. ajută la inhibarea afecțiunilor produse de stafilococul auriu.

13. menţine sănătatea pielii şi a ochilor.

14. combate indigestia, stopează crampele abdominale, stimulează apetitul

 

 

 

sursa foto: rmoncarnetgourmand.fr

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *