Ruladă aperitiv

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g făină
  • 1 pliculeţ drojdie uscată
  • 2 ouă
  • O lingură zahăr brun
  • 250ml lapte
  • O lingură unt
  • Sare

Umplutură:

  • 200g ciuperci
  • 200g măsline verzi umplute
  • 200g mozzarella

Decor:

  • 1 ou pentru uns
  • Susan alb şi negru

 

Mod de preparare:

Drojdia se freacă cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă o lingură de lapte cald şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul.

Făina se cerne şi se pune în lighenaşul unde se va frământă, făcând o gropiţă în mijloc. Aici se pune maiaua după ce a crescut, apoi cele două ouă bătute, laptele cald şi untul topit. Se frământă viguros până se obţine o coca moale.

Se acoperă cu o folie şi se lasă la crescut timp de 1 oră la un loc cald.

Între timp punem la scurs ciupercile şi măslinele, le tăiem fin şi mărunţim mozzarella. Amestecăm cele trei ingrediente.

Aluatul crescut se mai frământă o dată, apoi se împarte în două bucăţi pe care le întindem cu sucitorul în două foi groase de 5 mm. Pe fiecare foaie se distribuie uniform jumătate din copozitia de ciuperci şi se rulează.

Cele două rulade le punem într-o tavă tapetatat cu hârtie de copt şi le lăsăm să crească încă 30 de min.

Apoi le ungem cu ou, le presăram cu susan şi le dăm la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 45 de minute la foc potrivit, până se rumenesc.

După răcire, cu un cuţit cu zimţi se taie la 45 de grade.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *