Ruladă cu cremă mascarpone

Ruladă cu cremă mascarpone

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • vanilie

 

Pentru cremă

  • 350 gr mascarpone
  • 4 linguri smântână pentru frişcă
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • vanilie

Mod de preparare:

Blat

Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se mixează albuşurile cu zahărul până se obţine o bezea pufoasă.

Se adaugă pe rând gălbenuşurile frecate cu cacao şi vanilia, iar apoi se adugă făina în ploaie amestecată cu praful de copt.

Aluatul format se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelând apoi uşor cu o spatulă.

Se coace timp de 8-10 minute la 180 de grade.

Se scoate blatul din tavă şi se aşează cu tot cu hârtia de copt, pe un şervet de bucătărie umezit cu apă, după care se rulează cu grijă să nu se rupă. Se lasă aşa să se răcească

 

Crema

Într-un bol se bate spumă frişca cu zahărul vanilat, după care se adaugă crema mascarpone şi se mixeasa în continuare.

 

Foaia de blat se desface uşor şi se desprinde de hârtia de copt. Apoi se unge pe toată suprafaţă cu cremă de mascarpone şi se rulează cu grijă la loc.

Se taie marginile inestetice, se ornează cu zahăr pudră, glazură de ciocolată, cu nucă măcinată sau cu ciocolată rasă. Se dă la frigider minim 30 de minute, după care se poate tăia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *