Ruladă cu legume şi ricotta

Ingrediente:

  • un aluat de foietaj
  • 200 g brocoli proaspăt
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 pastârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 150g brânză ricotta (sau telemea slabă)
  • un ou pt uns
  • cimbru
  • sare, piper
  • chimen

 

Mod de preparare:

Toate legumele se pun la aburi timp de 10-15 minute, până se înmoaie uşor, Apoi se taie în cubuleţe mici se amestecă cu brânză mărunţită, se condimentează cu sare, piper, cimbru.

Aluatul de foietaj (împărţit în 2 bucăţi) se întinde bine în două foi subţiri. Se pune umplutură pe toată lungimea şi se rulează, închizând la capete.

Se aşează cele două bucăţi de ruladă pe o tavă cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut, se presară chimen din belşug, apoi se dau la cuptorul preîncălzit.

Se lasă aprox 20 de minute la foc potrivit, până se rumenesc.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *