Ruladă cu somon

Ingrediente:

  • Un pachet aluat de foietaj (2 bucăţi)
  • 2 bucăţi mari de file de somon proaspăt (fiecare bugata cam de mărimea unei palme)
  • 2 cepe mari
  • 300g ciuperci champignon mici
  • 100g cremă de smântână sau de brânză
  • Un ou
  • O lingură ulei de măsline
  • Sare, piper

Mod de preparare

Ciupercile se taie în 4, iar ceapă se toacă mărunt. Apoi se pun într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei. Se adaugă un praf de sare şi puţină apă şi se lasă aşa la foc mic până se înmoaie puţin.

Fileul de somon se spală şi se şterge cu un prosop de bucătărie.

Aluatul se întinde bine şi pe jumătatea lui se pună o bucată de somon. Peste el se întinde uniform crema de smântână, iar deasupra se presară jumătate din compoziţia de ciuperci.

Se împătureşte cu grijă, dându-i o formă frumoasă. Apoi se unge cu puţin ou bătut şi se pune pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Se dă tava la cuptor şi se lasă la foc nu prea mare, minim 30 de minute până se rumeneşte frumos.

Ruladă cu somon

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *