Ruladă de pui umplută cu omletă
Ingrediente

  • un piept de pui
  • 3 ouă
  • 1 ardei roşu
  • 200g caşcaval
  • măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 linguri de bulion

Mod de preparare:

Pietul de pui se taie în două şi se desface cât mai subţire. Se bate uşor cu ciocanul de carne şi presăram cu sare şi piper, apoi se presară caşcaval ras pe toată suprafaţă.

Separat  2 ouă se bat spumă şi peste ele se adaugă măsline tăiate feliuţe, ardeiul roşu tăiat cubuleţe, opţional se poate pune şi şuncă.

Într-o tigaie unsă cu puţin ulei, se toarnă ouăle bătute şi se face o omletă ce se întoarce pe ambele părţi. Se taie în două şi se pune câte una pe fiecare bucată de piept de pui, peste caşcavalul ras.

Se rulează strâns fiecare bucată şi se leagă cu sfoară.

Oul rămas se bate spumă, cu puţin bulion, sare şi oregano, iar cu sosul obţinut se ung din belşug cele 2 rulade. Se aşează într-un vas termoizolant cele două rulade, se adaugă 100 ml apă, se acoperă vasul cu capac sau cu folie şi se dau la cuptor pentru 20 de minute, eventual se ia capacul la sfârşit şi se lasă să se rumenesc frumos.

Se lasa sa se raceasca bine, apoi se desfac atele si se taie in felii subtiri.

Acest preparat este excelent pentru atunci când vreţi organizaţi o masă pentru prietenii sau familia voastră! Iată un aranjament foarte frumos, realizat de autoarea acestei reţete deosebine, Florentina Mirică.

Mulţumim Florentina, pentru reţetă!

Ruladă de pui

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *